Ugrás a tartalomra

A tűzszünet lezárult, kiújultak a harcok, több mint 100 áldozat a Gázai övezetben

2023.12.01
18:20
2023.12.01
18:39
Forrás
Szerbiai RTV
Állítólag a tűzszünet megújításáról tárgyalnak.

Ma több mint 100 palesztin vesztette életét a Gázai övezetben a tűzszünet lezártát követően. A fegyverek egy hétig nyugodtak, az Izrael és a Hamász közti tűzszünet reggel zárult, és néhány percre rá az izraeli haderő újrakezdte a katonai akciót. Állításuk szerint előzőleg egy rakétát lőttek le, amit Gázából indítottak. Közben Katar Külügyminisztériuma bejelentette, hogy folyamatban vannak a tűzszünet megújítását célzó tárgyalások.

Ma egy újabb újságíró halt meg a harcok következtében. Az összecsapások kezdete óta 72 médiában dolgozó személy vesztette életét a Gázai övezetben.

Izrael
Gáza
Hamász

Most

15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.
15:13

A népmese bűvöletében

Hetvenhét magyar népmese címmel szerveztek vetélkedőt az újvidéki általános iskolák alsós tagozatai számára. A versenyt a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartották meg.
14:56, Frissítve: 15:02

A rózsaszín pólók napja van

A kortársak közötti erőszak megfékezésére irányuló nemzetközi napot a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolában is megszervezték. A rózsaszín pólók napját minden évben február utolsó szerdáján tartják.

Népszerű