Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Újabb áradások Belgiumban

2021.07.25
09:22
2021.07.26
07:37
Forrás
Szerbiai RTV
Autókat sodort magával a legújabb áradás Belgiumban, az épületekben is komoly károk keletkeztek.

A szombati heves esőzések leginkább az ország délnyugati részén fekvő Dinant városát érintették, újabb halálesetekről ugyanakkor még nincs hír. A belgiumi és a környező árvíz sújtotta országok halálos áldozatainak száma a héten meghaladta a 210-et, az anyagi kár pedig több milliárd euró is lehet. A belgiumi válságközpont arra figyelmeztette a lakosokat, hogy az időjárás napokig változatlan maradhat.

Belgium
áradás
áradások
eső

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.