Ugrás a tartalomra
Csónak
Pixabay

Újabb migránshajó érkezett Romániába

2017-09-09
13:57
2017-10-04
12:34
Újabb migránshajó érkezett szombat reggel a Fekete-tengeren keresztül Romániába – írják helyi lapok.

A körülbelül száz illegális bevándorlót szállító kis méretű hajóra a román parti őrség figyelt fel az éjszaka folyamán. A szabadidős tevékenységekre gyártott kishajó nem állt meg a parti őrség hajójának felszólítására, folytatta útját a román partok felé. A hajót végül megállították. A parti őrség szóvivője elmondta: szombat reggel a bolgár parti őrség is megállított egy illegális bevándorlókat szállító hajót. A migránsok pontos számáról és származási országukról az ellenőrzési folyamat végén közölnek adatokat. Ez immár a negyedik hasonló kishajó, amelyet illegális bevándorlókkal a fedélzetén az utóbbi hetekben fogott el a román parti őrség. (MTI)

Fekete-tenger
hajó
migráns
Románia

Most

07:30, Frissítve: 07:38

Itt az afrikai meleg

Rendkívül magas hőmérsékletre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Egyes helyeken ma a csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 fokot is. Erős UV-sugárzás lesz napközben.
21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.