Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Wali Sabawoon

Újabb robbanás a kabuli reptérnél - emelkedik a halottak száma

2021.08.26
21:28
2021.08.26
22:08
Forrás
Szerbiai RTV, CNN, BBC, Euronews
Már több mint 60-an életüket vesztették.

Este újabb robbanás történt a kabuli reptérnél, ez volt a harmadik. A Euronews és a Szerbiai RTV esti beszámolója szerint az afgán fővárosban történt terrortámadás-sorozat következtében az áldozatok száma meghaladja a 60-at és 140-en sebesültek meg. Legkevesebb 12 amerikai katona vesztette életét az öngyilkos robbantásokban. Tálib őrök, nők és gyerekek is áldozatai voltak az előre kitervelt merényletnek.

Tanjug/AP/Wali Sabawoon

Annak ellenére, hogy előzőleg terrorakcióra figyelmeztettek, a nap folyamán ismét tömeg várakozott a kabuli reptérnél, több ezren tartózkodtak az érintett területen.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára a támadást.

Afganisztán
öngyilkos merénylet
robbantás

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.