Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Ukrajna továbbra is fel akarja szabadítani a megszállt területeket

2023.09.18
15:43
Forrás
Pannon RTV
Ukrajna nem adja fel a területeit a béke megteremtése érdekében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij az amerikai CBS-nek adott interjújában.

Az ukrán elnök rámutatott, hogy országa ezzel az egész világ érdekeit tartja szem előtt. Kiemelte, Ukrajna továbbra is igyekszik felszabadítani az orosz megszállás alatt lévő területeket. Zelenszkij ugyanakkor elismerte, hogy katonái nehéz helyzettel néznek szembe, ugyanis az ellentámadás nem halad elég gyorsan.

A hírekben közben az is megjelent, hogy Kijev beperelheti Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát a gabonatilalom miatt. A három közép-európai ország által bevezetett tilalom célja, hogy megvédjék a gazdáikat az ukrán gabona saját piacaikra való beáramlásától, miután Oroszország blokád alá vette a fekete-tengeri ukrán kikötőket.

Ukrajna
Oroszország
haború
Volodimir Zelenszkij

Most

13:05, Frissítve: 16:46

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.