Ugrás a tartalomra

Visszamenőleg is ellenőrzik a szociális ellátással kapcsolatos visszaéléseket Németországban

2018-03-20
18:32
2018-03-20
18:37
Forrás
MTI
Kemény fellépésre és visszamenőleges ellenőrzésre is számíthatnak a német szociális ellátással visszaélő emberek, függetlenül attól, hogy németek vagy európai uniós külföldiek.

Hubertus Heil német szociális és munkaügyi miniszter közleménye szerint a kormány és a szövetségi munkaügyi hivatal 2016 óta dolgozik a rendszerszerű visszaélések feltárásán, és visszamenőleges ellenőrzési módszereket is kifejlesztettek. A múlt héten hivatalba lépett kormány minisztere kiemelte, hogy hivatali ideje alatt a törvény teljes szigorával küzdenek a visszaélésekkel szemben.

szociális segély
Németország
ellenőrzés

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.