Ugrás a tartalomra

Aktuális - 2023.12.25.

2023.12.25
18:18
Forrás
Pannon RTV
A nap legfontosabb történései, hírei egy percben.

Karácsony napja van. Ezen a napon a keresztény világ Jézus Krisztus, a Megváltó születését ünnepli.

Mondjunk nemet a háborúra és igent a békére, üzente Ferenc pápa, aki az áldások erkélyéről, a Szent Péter Bazilikából szólt a hívekhez karácsony napján. Ahhoz azonban, hogy nemet mondjunk a háborúra, nemet kell mondanunk a fegyverekre is - tette hozzá a katolikus egyházfő.

Több tucat személyt vettek őrizetbe a Szerbiai Belügyminisztérium munkatársai Belgrádban a vasárnap esti tüntetés során, amelyet ezúttal is a Szerbia az erőszak ellen nevet viselő ellenzéki csoportosulás szervezett.

Aleksandar Vučić is reagált a szerb fővárosban történt tüntetésekre. A szerb elnök úgy fogalmazott, amint értesült róla, hogy mi történik, azonnal a helyszínre ment, hogy megmutassa, a néppel van.

aktuális

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.