Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.10.16.

2022.10.16
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
A jövő hét első felében is verőfényes napsütésre számíthatunk. 22-23 fokot mérünk majd a legmelegebb órákban, Szerbia egyes részein akár 24-25 fok is lehet.

A kellemes időt szerda estig élvezhetjük, ugyanis ekkor fokozatosan megnövekszik a felhőzet, ezzel együtt másnapra némileg le is hűl a levegő. Húsz fok alatti hőmérsékletekre számíthatunk egész Szerbiában, Vajdaságban pedig 16-17 fok valószínű.

De nézzük milyen lesz az idő az előttünk álló éjszaka. Vajdaság-szerte 10 Celsius fok feletti értékeket mérhetünk. Keleten lesz a legmelegebb, Versecen akár 13 fok is lehet. Ahogy a térképen is látható Szabadkán, Zomborban és Kúlán 11, míg Magyarkanizsán, Topolyán, Zentán, Nagykikindán, Óbecsén, Újvidéken, Nagybecskereken és Belgrádban 12 fok várható a hajnali órákban. Tiszta lesz az égbolt, csapadék nem valószínű.

A jövő hét első napján, tehát hétfőn a reggeli órákban 8 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Hajnalban helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. A déli, délkeleti szél északnyugaton élénk, olykor erős lehet. Napközben sok napsütésre készülhetünk, kevés felhő lesz felettünk. Délután Szabadka kivételével mindenhol 22 fokot mérhetünk.

Ami a hosszú távú előrejelzést illeti: kedden az előző napokhoz hasonlóan a hűvös, helyenként párás, ködös reggelt, meleg, napos délután követi. A csúcshőmérséklet 22-23 fok között valószínű. Szerdán is hasonló időben lesz részünk, azonban csütörtökön lényegesen lecsökken a hőmérséklet. A hajnali órákban 5 fok kíséretében többfelé fagyhat, délután 14-15 fok között tetőzik a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint péntek reggel lesz a leghidegebb. Mindössze 2 fok várható. A nappali hőmérséklet 15 Celsius fok körül alakul.

A régió időjárása jellemzően megegyezik majd a vidékünkön tapasztalhatóval. A bolgár fővárosban lesz a legalacsonyabb a nappali hőmérséklet, 17 fok várható. Kolozsváron és Bukarestben 18, Szarajevóban, Nisben és a magyar fővárosban 20 fokot mérhetünk. A legmelegebb a horvátországi Eszéken lesz, 23 Celsius fok kíséretében.


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.