Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.10.18.

2022.10.18
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
A hét közepéig még marad a napsütéses idő térségünkben. Utána viszont hidegfront érkezik, ami akár 10 fokkal is lejjebb viheti a napi maximumokat.

Az északi, északnyugati szél megélénkül, többfelé meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet várhatóan 6 és 11 fok között alakul, a fagyzugos, derült, szélvédettebb területeken azonban ennél hidegebb is lehet. A maximumértékek 14 és 23 fok között alakulnak.

Lássuk, mi vár ránk az előttünk álló éjszakán. A legalacsonyabb hőmérséklet Vajdaságban 5 fok körül alakul majd. Szabadkán, Nagykikindán és Nagybecskereken 9, Újvidéken 7 míg Belgrádban 6 fok körül alakulnak az értékek a hajnali órákban.

Ami a holnapi napot illeti: szerdán a reggeli órákban derült, hűvös idő várható, azonban napközben továbbra is a napsütésé lesz a főszerep Vajdaságban. A csúcshőmérséklet a keddihez hasonlóan alakul. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, azonban csapadékra nem kell számítani. A nappali értékek 20 és 23 Celsius fok között alakulnak Vajdaságban. A Tisza-menti településeken és Nyugat-Bácskában 22 fok körüli értékeket mérhetünk, míg Óbecsén, Újvidéken és a fővárosban akár 24 fok közelébe is felszökhet a hőmérő higanyszála. Gyenge hidegfronti hatás érvényesül, az UV-sugárzás azonban gyenge marad.

Ami a kicsit hosszabb távú porgnózist illeti, péntekig még kitart a napsütéses, időjárás térségünkben. A legmagasabb nappali hőmérséklet átlagosan 15 és 22 fok között várható Vajdaságban. Csütörtökön és pénteken a hajnali órákban egyes helyeken fagypont közeli értékeket mérhetünk, azonban napközben többnyire napos időre van kilátás. Néhol gomoly- és fátyolfelhőket is láthatunk majd az égen, de csapadék nem valószínű. Szombaton megerősödik a felhőzet kisebb záporok és zivatarok zavarhatják meg napközben a napsütést a legmagasabb hőmérséklet 19 Celsius fok körül alakul. Vasárnap napos és felhős időszakok váltják majd egymást, azonban 21-22 Celsius fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

A régió időjárása jellemzően megegyezik majd a vidékünkön tapasztalhatóval. Szegeden és Budapesten is kellemes napsütéses lesz az idő a napokban, számottevő esőre azonban nincs kilátás. A szlovén fővárosban lesz a legalacsonyabb a nappali hőmérséklet 16 Celsius fok. Zágrábban és Szarajevóban 18 fok is lehet. Ahogyan a térképen is látható, a horvátországi Eszéken 22 fok körül alakulnak majd a nappali csúcsok, Nisben 19, míg a legmelegebb Podgorican és Belgrádban lesz, 23 Celsius fok kíséretében.


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.