Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.10.19.

2022.10.19
20:19
2022.10.19
20:24
Forrás
Pannon RTV
A hét közepéig még marad a napsütéses idő térségünkben. Utána viszont hidegfront érkezik, ami akár 10 fokkal is lejjebb viheti a napi maximumokat.

Az északi, északnyugati szél megélénkül, többfelé meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet várhatóan 6 és 11 fok között alakul, a fagyzugos, derült, szélvédettebb területeken azonban ennél hidegebb is lehet. A maximumértékek 14 és 23 fok között alakulnak.

Lássuk, mi vár ránk az előttünk álló éjszakán. Az éjszaka folyamán egy hidegfront éri el térségünket, a leghűvösebb Szabadkán és környékén lesz, 5 fokot mérhetünk csupán a hajnali órákban. Bánátban és  Bácska keleti valamint déli részein, 6 fok várható a hajnali órákban.

Ami a holnapi napot illeti: Az elmúlt napoknál hűvösebb időjárás várható, gyenge hidegfronti hatás érvényesül, azonban továbbra is a napsütésé lesz a főszerep Vajdaságban.  A nappali értékek 13 és 16 Celsius fok között alakulnak majd. A legalacsonyabb hőmérsékletet Szabadkán mérhetjük, a Tisza-menti településeken átlagosan 14 fok várható, míg Újvidéken és a fővárosban akár 16 fok közelébe is felszökhet a hőmérő higanyszála.

Ami a kicsit hosszabb távú porgnózist illeti, pénteken a hajnali órákban egyes helyeken fagypont közeli értékeket mérhetünk, azonban napközben többnyire napos időre van kilátás. Néhol gomoly- és fátyolfelhőket is láthatunk majd az égen, de csapadék nem valószínű. A hétvégére megerősödik a felhőzet kisebb záporok és zivatarok zavarhatják meg a napsütést,  a legmagasabb hőmérséklet 22 fok körül alakul. Hétfőtől azonban akár 26 fokot is mérhetünk majd a délutáni órákban.

A régió időjárása jellemzően megegyezik majd a vidékünkön tapasztalhatóval. A hidegfront hatására alacsonyabb lesz a nappali átlaghőmérséklet az elmúlt napokénál. Több helyen felhők boríthatják majd az eget, azonban számottevő csapadékra nincs kilátás. Budapesten lesz a legalacsonyabb nappali hőmérséklet, itt csupán 10 Celsius fokra kúszik fel a hőmérő higanyszála.

Ahogyan a térképen is látható, Temesváron 13, pedig Szófiában 15 fok lesz a délutáni órákban. 20 fok feletti értékekre egyedül Podgoricán lehet számítani, itt kellemes 21 fokos, napsütésben gazdag lesz a csütörtök délután.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.