Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.10.20.

2022.10.20
19:06
Forrás
Pannon RTV
A hűvösebb nappalok és éjszakák után az elkövetkező napokban némileg enyhül időjárásunk, folytatódik a vénasszonyok nyara, a hűs hajnalok után a délutáni maximumok ismét 22-26 fok között alakulnak majd.

Az esti órákban 2 és 4 fok között alakulnak a minimum értékek. A leghűvösebb Magyarkanizsán és Zentán lesz, itt csupán 2 fokot mérhetünk. Szabadka, Topolya és Zombor környékén 3, míg Nagybecskereken és Kúlán 4 fok lesz a hajnali órákban.

Pénteken nyugat felől több fátyolfelhő érkezik majd térségünkbe, így szűrt napsütésre készülhetünk,  csapadék azonban nem valószínű. A déli, délkeleti szél is többfelé megélénkülhet. Vajdaság-szerte 18-19  fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, a legmelegebb a fővárosban lesz, itt 20 Celsius fokra is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Szombaton még többnyire felhős lesz az ég Vajdaság felett, helyenként záporok és zivatarok is előfordulhatnak, többfelé a szél is megélénkül. Vasárnap és hétfőn azonban ismét a napsütésé lesz a főszerep. A csúcshőmérséklet vasárnap 22 fok körül alakul, hétfőn pedig akár a 26 Celsius fokot is elérheti. Az előrejelzések szerint keddtől ismét megnövekszik a felhőzet térségünkben.

Napsütés jellemzi majd a régió időjárását holnap. A legalacsonyabb hőmérséklet Kolozsváron lesz, itt csupán 13 fokot mérhetünk majd. Többnyire 18 fok körül tetőzik a nappali hőmérséklet. A legmelegebb Szerbiában és Montenegróban lesz, mindkét ország fővárosában 20 fokot mutat majd a hőmérő.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.