Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.10.22.

2022.10.22
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban szinte a hónap végéig az évszakhoz képest meleg időjárásra számíthatunk a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet közlése szerint.

Délután, vagy az esti órákban enyhe borulás előfordulhat, ami néhol jelentéktelen mennyiségű csapadékot eredményez, a 20 fok feletti nappali csúcsok azonban a hónap végéig kitartanak.

A tegnapihoz képest valamivel enyhébb éjszakai értékeket mérhetünk a térségben. A hajnali órákban jellemzően országszerte 12-13 fok között alakulnak a minimum értékek. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a délnyugati, majd a nyugati-északnyugati szél. Ezt főként Szabadkán, Magyarkanizsán és Nagykikindán lehet majd érzékelni.

Holnap is a maihoz hasonló időjárásra számíthatunk, 22 fokos csúcsokkal. A párás, ködös reggelt követően az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. 19 és 22 fok között alakulnak a nappali csúcsértékek. Helyenként napközben is lehet számítani erősebb széllökésekre.

Október végéig a legmelegebb ma, továbbá hétfőn és kedden lesz, ezeken a napokon a hőmérséklet 23 és 27 fok körül alakul majd. Hétfőn az évszakhoz képest igencsak meleg lesz, egyes tájakon 27 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, azonban érdemes rétegesen öltözni, hiszen a következő napokban is néhol megerősödhet a szél. A jövő hét második napjától már valamennyire lehűl a levegő, de továbbra is 20 fok körül alakulnak a nappali maximumok. Éjszaka sem kell rendkívüli hidegekre számítani, jellemzően 9 és 12 fok közötti értékre kell számítani a hajnali órákban.

Vasárnap sokfelé szeles lesz az idő, helyenként viharos széllökések is lehetnek, amelyek a nap folyamán valamelyest veszítenek erejükből. Felhős-napos időszakok váltják egymást a régió országaiban, számottevő csapadék sehol nem valószínű. Holnap napközben a legmelegebb és a leghidegebb is Romániában lesz. Bukaresten 23, Temesváron 15, míg Kolozsváron csupán 14 fokot mutat majd a hőmérő. A legtöbb helyen viszont jellemzően 19 és 21 fok között alakulnak a nappali csúcsértékek.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.