Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.10.23.

2022.10.23
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
Az évszakhoz képest meleg időjárásra számíthatunk a hónap hátralevő részében. Országszerte 24 és 26 fok körül alakulnak majd a maximumok, de néhol 27 fokot is mérhetnek majd.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet közlése szerint csapadékra egy darabig nem kell számítani.

Az előttünk álló éjszakán országszerte jellemzően 11-13 fok között alakulnak a minimum értékek. Szabadkán és környékén lesz a legkellemesebb az idő, ugyanis az észak-bácskai városban 13 fokra kell számítani az éjszaka folyamán. Csapadékot nem jósolnak a meteorológusok.

A hét első napján kifejezetten meleg idő lesz térségünkben. A kellemes hajnal után fokozatosan melegszik majd az idő. A nap legmelegebb óráiban 25, 26, sőt néhol 27 fokot is mutathat a hőmérő higanyszála.

Ami a kicsit hosszabb távú előrejelzést illeti: kedden valamelyest hűvösebb időre van kilátás, a hőmérséklet mindössze 19 fok körül alakul majd. Szerdán viszont ismét 20 fok feletti értékeket mérhetünk. A jövő hét második felében is meleg lesz, 23-24 fokos maximumokkal. Éjszaka sem kell rendkívüli hidegekre számítani, jellemzően 10 és 12 fok közötti értékre kell számítani a hajnali órákban.

Ami a régió időjárását illeti: hasonlóan meleg lesz mindenhol az idő, mint térségünkben. Kivétel Budapest, Kolozsvár és Ljubljana, hiszen ott 20 fok alatti értékekre van kilátás. A régió nagyobb városai közül a szerb fővárosban lesz a legmelegebb, Belgrádban 27 fokot is elérheti a nappali hőmérséklet. Eszéken 26, Szegeden és Nisben 25, Temesváron és Podgoricán 24, Szófiában pedig 23 maximumokra kell számítani. Csapadék nem csúfítja a hét első napján.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.