Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.12.10.

2022.12.10
15:37
2022.12.10
17:16
Forrás
Pannon RTV
Változékony időjárás lesz jellemző az elkövetkező napokban. Vasárnap a borongós, esős órákat napsütés váltja, a hegyekben havazni fog, hétfőn viszont felszakadozik a felhőzet és szerdáig napos, száraz időre van kilátás.

A szél a legtöbb helyen mérséklődik. Csütörtökön viszont újra beborul, és előkerülnek az esernyők.

De ne szaladjunk ennyire előre. Lássuk mi várható az előttünk álló éjszakán. Vajdaságban egész éjjel esni fog. Megerősödik az északnyugati szél, 24 kilométer/órás lökések várhatók. A hőmérséklet egyes területeken jelentősen eltérő értékeket mutathat. Míg Szabadkán 10, addig Zomborban -6 fok várható éjjel, de a szerb fővárosban élők is 0 fok alatti értékeket mérhetnek.  

Vasárnap délelőtt kezdetben sokfelé, délután elsősorban a déli tájakon eshet. A hegyekben egyre nagyobb területen havas eső, havazás, majd hózápor lesz tapasztalható. Vidékünkön viszont 4 és 7 fok kíséretében száraz időre van kilátás. Felszakadozik a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

A hosszú távú előrejelzést illetően hétfőn nem indul túl fényesen a nap. A reggeli órákban 0 fok alatti hőmérséklet várható és napközben sem melegszik fel az idő, Vajdaságban mindössze 3 fokot mérhetünk. Jó hír viszont, hogy csütörtökig nem kell számítani csapadékra, sok napsütésre, tiszta időre van kilátás. Ennek ellenére a reggeli hőmérséklet nem emelkedik, inkább csökken, és napközben sem lesz túl meleg. Szerda este beborul és csütörtökön ismét esni fog az eső.

Változékony időjárás jellemzi majd a környező országok tájait is vasárnap. Míg néhol kiadós csapadékra kell számítani, addig lesz, ahol hét ágra süt majd a nap. Jelentős hőmérséklet eltérések is tapasztalhatók. A romániai Bukaresten 17 fok lesz délután, ezzel szemben a horvátországi Zágrábban 2 fokot mutat a hőmérő higanyszála. Biztos, ami biztos. Bárhová is indulunk útnak az esernyőket azért ne hagyjuk otthon!

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.