Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.12.11.

2022.12.11
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
Hideg, szeles idő lesz jellemző térségünkben az előrejelzések szerint. A déli tájakon havazhat is.

Az éjszakák és a reggelek nagyon hűvösek lesznek, viharos lökések várhatók, a minimumok átlagosan -8 és 4, a maximumok pedig 3 és 15 fok között alakulnak.

Az előttünk álló éjszakán többnyire fagypont alá hűl a levegő. Sokfelé erős lesz az északi szél. Csapadék nem valószínű. Az úttest sokfelé nedves, jeges lehet az elkövetkező időszakban, ezért a szakemberek fokozott óvatosságra intenek. A legtöbb helyen akár -8 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet, egyedül Óbecsén és Nagybecskereken lesz tapasztalható 0 fok feletti érték.

Az előrejelzések alapján hétfőn már nemcsak a hegyekben havazhat, hanem a szerb fővárosban és környékén is hószállingózásra készülhetnek. Viszont csak a reggeli órákban és akkor is rövid időre. Délután többórára kisüt majd a nap, a hőmérséklet 2-3 fok körül alakul, így nem valószínű, hogy a délelőtt folyamán lehullott hó megmarad.

A hosszú távú előrejelzés szerint kedden napközben is napos időben lesz részünk. -2 és 3 Celsius-fok közötti hőmérséklettel. Szerdán és csütörtökön a napsütéses órák számát felhők árnyékolják, esőre viszont ekkor még nincs kilátás. Pénteken váratlan fordulatot vesz a hőmérséklet, ugyanis napközben akár 15 fokot is mutathat a hőmérő higanyszála. Megered az erő, ezért esernyő nélkül ne induljunk útnak.

A környező országokban többnyire száraz lesz az idő hétfőn. Egyedül Podgoricában eredhet meg az eső. Viszont itt lesz a legmagasabb a nappali hőmérséklet, 8 fok várható. Bukarestben és Szófiában megnövekszik a napos órák száma, 6 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet. A legtöbb országban -1 és 3 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő. Havazni egyedül Belgrádban és Kolozsváron fog.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.