Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.12.12.

2022.12.12
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
A szeles, havas időjárást követően a továbbiakban napos, olykor borongós időre van kilátás a térségben.

Csapadékra csak a hét második felében kell számítani, a hétvégén némi felmelegedés várható.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti, fagypont alatti hőmérsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Belgrádban lesz a leghidegebb, ott -3 fokot mutat majd a hőmérő.

Kedden a napsütésé lesz a főszerep, de 2-3 Celsius-foknál melegebb hőmérsékletet nem mutatnak a hőmérők. Délután nyugat felől fátyolfelhők érkeznek, de csapadék nem valószínű. Estefelé és az éjszakai órákban már hidegebb lesz, -5, -6 fok közötti minimumokra készülhetünk.

Szerdán dél-délnyugat felől melegebb légtömegek áramlanak fölénk, ezzel együtt befelhősödik az ég. 3 fok körüli csúcsértékekre van kilátás, míg a leghidegebb órákban -5 fok körül alakulnak a hőmérsékleti értékek. Csütörtökön egyre több lesz felettünk a felhő, többnyire borongós idő várható, csapadékra elszórtan számítani kell, 0 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk. Pénteken tovább melegszik a levegő, egyes helyeken 15 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, csapadék továbbra is valószínű. Szombaton is marad a csapadék néhol, az alacsony hőmérsékleti értékeknek köszönhetően azonban inkább havazásra kell számítani.

A környező országokban csapadék nem valószínű kedden. Változékony lesz az időjárás, felhős-napos időszakok váltják egymást. A nappali csúcsértékek jellemzően egy fok körül alakulnak. Ljubljanában 0 fok körül értékeket mérhetünk, míg Podgoricán ennél melegebb, 6 fokos nappali értékekre van kilátás. Szegeden, Bukarestben és Belgrádban egyaránt 3 fokos csúcsokat mérhetünk.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.