Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.12.14.

2022.12.14
17:04
Forrás
Pannon RTV
Az előző napokhoz képest valamivel enyhébb időjárásban lesz részünk a következő néhány napban.

Hétvégére azonban ismét fagyos reggelekre ébredhetünk több helyen, és a nappali hőmérséklet sem haladja meg a +3, 4 Celsius-fokot.

Ma éjszaka nem kell fagyra számítani, átlagosan 1 és 3 fok közötti értékeket mérhetünk a leghidegebb órákban. A hőérzetünk ennél alacsonyabb lehet, ugyanis helyenként felerősödik a szél. Országszerte csapadékra kell számítani, ami egészen a hajnali órákig kitart, reggelre a legtöbb helyen feloszlanak az esőfelhők.  

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, de hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek, enyhébb időre készülhetünk. Többnyire gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél. Magyarkanizsán és Szabadkán 6 fokot mérhetünk napközben, ezeken a tájakon sűrű felhőréteg borítja az eget, az ország többi részén változóan felhős-napos időre van kilátás, 7 fokos csúcsértékekkel, Belgrádban és Topolyán 9 fokig kúszik majd a hőmérő higanyszála.

Ami a hosszabb távú előrejelzést illeti: Pénteken valamelyest felmelegszik az idő. A legalacsonyabb hőmérséklet 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 fok lesz. Szombaton borús, hideg, szeles idő várható, havas esővel, havazással. A hetet száraz, hideg vasárnap zárja, hajnali faggyal és 1 fokos nappali maximumokkal. A hét első napján, hétfőn is folytatódik a hajnali fagyos időjárás, 4 fok körüli csúcsértékekkel.

A környező országokban változó, jobbára felhős-napos időszakok váltják majd egymást a holnapi nap folyamán. Az Adria térségében néhol 10-12 fokot is mérhetünk. Szarajevóban 10 fok lesz napközben, míg Podgoricán 12 fokig melegszik a levegő, a délelőtti órákban azonban köd nehezíti a látási viszonyokat. Csapadék Szegeden, Bukarestben és Nisben valószínű. Átlagosan 3 és 12 fok közötti értékekre van kilátás a régióban.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.