Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.01.22.

2023.01.22
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Folytatódik a csapadékos idő térségünkben. A napsütéses órák száma minimalizálódik.

Hétfőn és kedden többnyire borult égre számíthatunk, eső is lehet napközben, a hegyekben hóhullás várható. Szerdán már kevésbé valószínű csapadék. A hőmérséklet ezeken a napokon elérheti 6-7 fokot.

Vasárnap éjszaka felhős, borult lesz az idő. Többnyire 3 és 4 fok között alakul a hőmérséklet, egyedül a szerb fővárosban és környékén mérhetnek 5 fokot. Csapadékra nincs kilátás.

Holnap túlnyomórészt esni fog az eső Vajdaságban. Sokfelé felerősödik a szél. Hajnalban -3 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk. Napközben egyedül Óbecsén bukkanhat elő a nap, rövid időre. 10 fokos maximumok várhatók, épp úgy mint Nagykikindán. Nem sokkal maradnak el az értékek a többi településen sem, 7-8-9 fok lesz.

Kedden folytatódik az előző naphoz hasonló idő. 2 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk. Az esernyőket semmiképp sem hagyjuk otthon, ha útnak indulunk. Szerdán felhős, borult lesz az idő. Viszont egyedül Bajmokon eshet. A nap Újvidéken és Belgrádban süthet ki. 2 és 5 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön az esőfelhők átvonulnak keletre. A légmozgás nem lesz jelentős. Kora délután 3 és 5 fokot mutathatnak a hőmérők. Pénteken lesz a legalacsonyabb a nappali hőmérséklet az előző napokhoz képest. Mindössze 4 fok várható, hajnalban és a délelőtti órákban 0 fok alatti hőmérsékletre kell készülni. Az északi tájakon több napsütésre kell készülni, a szerb fővárosban valószínű eső.

Változékony időre van kilátás a régió országaiban hétfőn. A legtöbb helyen esni fog az eső, a napos időszakok száma lényegesen csökken. Zágrábban és Szarajevóban lesz a legalacsonyabb a nappali hőmérséklet az előrejelzések szerint, 3 fok várható. Nem lesz sokkal melegebb Ljubljanában, Podgoricán és Bukarestben sem. Ezekben a fővárosokban 5-6 fok lesz. Niš, Temesvár és Kolozsvár azon városok egyike, ahol a maximum értékek 10 fok körül alakulnak.


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35, Frissítve: 13:44

Folyamatosak a fejlesztések Szabadkán

Az elmúlt időszakban több utca is aszfaltburkolatot kapott, töltetcserét hajtottak végre a szabadkai 1-es számú vízgyárban, valamint az ivóvíz és a szennyvízhálózat bővítésén is dolgoznak. A VMSZ ezt a munkát június 2. után is folytatná.
11:34, Frissítve: 13:47

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.