Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.02.10.

2023.02.10
17:49
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban változékony, de többnyire napos, hideg időjárás lesz jellemző vidékünkre. A jövő hét első felében, napközben fokozatos felmelegedést tapasztalhatunk.

7 és 9 fokos nappali csúcsokra lehet számítani.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti csapadéktól nem kell tartani. Éjjel már ismét jellemzőbbnek ígérkezik a csillagfényes égbolt, elszórtan lehet átmeneti felhősebb időszak. A felhőzetnek köszönhetően mérsékeltebb lehet az éjszakai lehűlés, de így is országszerte fagyos lesz az éjszaka. Vajdaságban átlagosan -2 és -3 fokos értékeket mérhetünk.

Szombaton napközben egy mérsékelt meleg-, majd estétől egy gyenge hidegfront érkezésének hatására az eddiginél változatosabb, erőteljesebb, de időről-időre felszakadozó felhőzet és napsütés lesz jellemző. A nappali hőmérséklet 4 és 6 celsius fok között alakul.

Vasárnap napközben változóan napos-felhős, elszórtan csapadékos idő ígérkezik erős ÉNY-i szélmozgással. Hétfőn szélcsendes, nyugodt, változóan felhős-napos idő várható. A reggeli, délelőtti órákban lehet néhol párásság, ködfoltok, majd vékonyodó, változó vastagságú felhőréteg zavarhatja a napsütést. Csapadéktól azonban nem kell tartani. Kedden egy gyenge hidegfront hatására felélénkülhet az ÉNY-i légmozgás, derült, zavartalan napsütéses időre számíthatunk. Szerdán és csütörtökön árnyalatnyit még tovább emelkedhet a hőmérséklet. A megszűnő éjszakai fagyokat követően, napközben akár a +10 fok körüli értékek is előfordulhatnak.

A régió országaiban is a vidékünkhöz hasonló változóan napos kissé felhős időjárás várható. Szombaton a többnyire derült napos időben átlagosan 3 és 5 fok között alakulnak a nappali értékek. Legalacsonyabb hőmérsékleti értéket a Szarajevó és Szófia környékén élők mérhetnek ezeken a helyeken -3 és 0 fokig csúszik a hőmérő higanyszála. Legmagasabb értéket a Podgorica környékén élők mérhetnek 7 celsius fok kíséretében. Nagy mínuszok és komolyabb mennyiségű csapadék azonban sehol sem várható.


 


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.