Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.02.11.

2023.02.11
17:13
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Nem sokáig élvezhetjük a napsütést az előrejelzések szerint. Vasárnap és hétfőn még többfelé hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, kedden viszont beborul, aminek következtében egész Vajdaságban esni fog.

Szerdától a hét hátralevő részében ködösre fordul az idő, felhős lesz az ég. Esőre nincs kilátás, ködszitálásra viszont annál inkább számítani kell. A hőmérséklet csúcsértéke nem emelkedik 9 fok fölé.

Ma éjszaka tiszta lesz felettünk az ég. Egyes területeken felerősödik a szél, de csak egy-két órára. Ekkor a hőérzetünk szerinti -6 fokot is érezhetjük, de amit lecsendesül a hőmérséklet felszökik 2-3 Celsius-fokra.

Vasárnapra virradóra helyenként párássá válhat a levegő, megélénkül az északi szél. Az előző napokhoz képest enyhébb lesz a hajnal, 1-2 fok közötti értékekkel. Napközben változóan felhős-napos időre van kilátás. A hőmérő higanyszála 8-9 fokot mutat majd. Egyedül Szerbia középső területein eshet az eső, délen pedig a hó.

Hétfőn az északi és nyugati tájakon kisüt majd a Nap, a csúcsértékek a 6 Celsius-fokot érik el. Kedden felhősre fordul az idő, a napsütéses órák számát az esősek váltják. Jelentős mennyiségű csapadékra főként az északi és nyugati területeken kell számítani. Az előrejelzések szerint szerdától egészen péntekig ködös időre van kilátás. Ez a közlekedésben résztvevőknek okozhat majd komolyabb gondot. Ezeken a napokon a hőmérséklet -2 és 4 fok között alakul.

A többi országot tekintve nem lesznek mínusz fokok napközben. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet Kolozsváron lesz, 1 fok kíséretében felhős lesz az idő. Ezt követi Szófia és Szarajevó, ahol 2 Celsius-fokot mérhetnek majd. Bosznia-Hercegovina fővárosában esni is fog az eső, ahogy Temesváron is. Egész nap ködre kell számítani Ljubljanában, Nišben pedig havazni fog. 7-8 fokos csúcsértékek Zágrábban, Podgoricán, Eszéken, Szegeden és Belgrádban lesznek.


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:06, Frissítve: 12:21

Felújult a kispiaci művelődési ház

Az átadáson jelen volt Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és delegációja, akik ezt megelőzően Martonosra és Magyarkanizsára is ellátogattak.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.