Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Időjárás – 2023.03.18.

2023.03.18
18:00
Forrás
Pannon RTV
Kellemes, tavaszias hőmérséklet várható az elkövetkező napokban. Hétfőn ugyan elbújik a Nap, esőre van kilátás, ahogy kedden is, de nem lesz jelentős hőmérséklet csökkenés.

Szerdától kitisztul az ég és ismét hét ágra süt majd a Nap. A jövő hét második felében akár a 19 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. Lássuk most milyen időjárás várható ma éjszaka, illetve a következő napokban!

Ma este derült lesz felettünk az ég. Gyenge lesz a légmozgás. Egyedül Szabadkán éri el a 4 Celsius-fokot a hőmérséklet. Vajdaság több települését illetően 2-3 fokot mérünk majd.

Holnap 10 óra tájékán a legtöbb tájegységünkön feltámad a szél és késő délutánig nem csendesedik. Ennek ellenére a hőmérséklet nem csökken, épp ellenkezőleg. 16-17 fokos csúcsok lesznek. Csapadékra ekkor még nincs kilátás, viszont vasárnap este erősen megnövekedhet a felhőzet.

Hétfőn egész nap borús időnk lesz. Az északi és nyugati területekre megérkezik a felfrissülés, eső formájában. Ezen a napon nem süt ki a Nap. A hőmérséklet 12-14 fok között ingázik, egyedül a szerb fővárosban mérhetnek majd 17 Celsius-fokot. Kedden változékony időre kell készülni. Több-kevesebb időre előbújik a Nap, de az esernyőnket ne hagyjuk otthon, ha útnak indulunk. Délután 16-17 fokra van kilátás. Az ezt követő napokon igazi tavaszi időben lehet részünk. Csütörtökön 19 fok lesz.

Holnap a környező országokban is hasonló időjárásra lehet számítani. A napos-gomolyfelhős időben Belgrád mellett Eszéken lesz 17 fok, Szegeden és Temesváron 16, Nišben és Zágrábban 15, Bukaresten, Szarajevóban és Szófiában 14 Celsius-fokra van kilátás délután. A hőmérő higanyszála nem haladja meg a 13 fokot Podgoricán és Ljubljanában, a sort pedig Kolozsvár és Budapest zárja 12 fokkal. Ha a jövő hét folyamán a környező országok egyikébe utazunk esernyőt, esőkabátot vigyünk magunkkal, ugyanis esőre kell készülni.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.