Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.04.02.

2023.04.02
18:00
2023.04.02
20:00
Forrás
Pannon RTV
Érkezik a lehűlés, helyenként akár hó is hullhat. Erős széllökésekkel és esővel indul a következő hét, a napos órák száma lényegesen csökken.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint kedden és szerdán hószállingózásra, havazásra kell számítani, csütörtökön és pénteken borult, esős lesz az idő. A hőmérsékleti értékek átlagosan -2 és 11 fok körül alakulnak.

Vasárnap éjszaka feltámad a szél, amikor viszont lecsendesedik egyes tájakon 11 fokos maximum értékeket mérhetünk. A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Eső Nagykikinda és Belgrád környékén várható.

Hétfőn többfelé borult lesz az ég, esni Szabadkán, Magyarkanizsán, Nagykikindán, Újvidéken és Belgrádban fog. Az északias szél továbbra is sokfelé lesz erős, nyugaton viharos. Napközben a középső területeken számíthatunk több napsütésre. A hőmérséklet 8 és 11 fok között alakul.

Nem áprilisi tréfa, de kedden többfelé hószállingózásra, havazásra készülhetünk. Egyedül a nyugati tájakon lesz felhős, borongós, csapadékmentes idő. Fagyos lesz a reggel, és délután is mindössze 3 fokra van kilátás. Szerdán hasonlóan alakul az idő, viszont ekkor már kevesebb területen kell havazásra számítani. Az északi és nyugati országrészben marad a sok felhő, de esni nem fog. -1 és 4 fokot mutathatnak majd a hőmérők. Csütörtökön sem jön vissza a tavasz, Bajmokon és környékén a hó fog esni, Magyarkanizsán az eső. Többfelé lesz élénk, erős az északias szél. Ami pedig a pénteket illeti továbbra is szükségünk lesz az esernyőnkre. A nappali csúcsok 0 és 7 fok körül alakulnak.  

A régió országaiban is szeles, esős idővel indult a hét. Egyedül a szlovén fővárosban lesz szép, száraz idő, egész napos napsütéssel. Viszont nem itt mérhetik majd a legmagasabb nappali értékeket, 16 fokra Bukarestben van kilátás. Nem lesz sokkal alacsonyabb a hőmérséklet Podgoricán és Szófiában sem. 10 Celsius – fok alatti maximumokat Magyarországon, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában mérhetnek. A szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik, így jelentősebb mértékben csökkenhet a járművek menestabilitása. Ezért tartsunk megfelelő követési távolságot, a naposabb tájakon pedig érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

 

időjárás
időjárás-előrejelzés

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.