Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.04.06.

2023.04.06
18:00
Forrás
Pannon RTV
Egyik nap a 6-7 fokos maximumok mellett még esni fog az eső, és fújni fog a szél, a másik nap pedig már hét ágra süt majd a nap, 15 Celsius-fokos hőmérsékleti értékekkel.

Változékony lesz tehát az időjárás, így fejfájás, vérnyomásproblémák, keringési panaszok, alvászavar és tompaság egyaránt jelentkezhet.


Csütörtök éjszaka felhős lesz az ég, de esni nem fog. Egyes területeken feltámad a szél. Vajdaság keleti részein hűvösebb lesz, délre haladva pedig pár fokkal többet mutathat a hőmérő. Ez számokban 3 és 6  fok közötti értékeket jelent.

Pénteken Topolya és Belgrád kivételével esni fog az eső. Néhol erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban -3 és +4 fok közötti minimumokra van kilátás. Napközben pedig maximum 8 fokig melegszik az idő.

Vajdaságban a hétvége beköszöntével sem szűnik meg a csapadék, viszont a szél veszít erejéből. Szombaton enyhébb lesz a reggel, délután pedig 4 és 8 fok valószínű. Egyedül Szerbia középső részein lehet száraz az idő. Húsvét napjain többfelé takarhatják felhők a napot. Vasárnap még helyenként megered az eső, 5 és 10 fok várható, hétfőn és kedden a szép, napos időben pedig akár a 15 fokos csúcsokat is elérheti a hőmérséklet. Szerdától viszont ismét visszatér a csapadék.

Lényeges időjárás és hőmérséklet eltérések tapasztalhatók a régió más országaiban pénteken. Szerbiához viszonyítva Zágrábban, Podgoricán és Ljubljanában kellemesebb idő várható. A napos órák száma megsokszorozódik, esni nem fog, a hőmérséklet pedig elérheti a 11-12 Celsius-fokot. Szarajevóban is hét ágra süt majd a Nap, de a hőmérő mégsem emelkedik 5 fok fölé. Ezzel szemben Romániában 3-4 fok lesz, a hóesést olykor eső, havas eső váltja. Budapesten is maximum 4 fok várható, de ott csak az eső fog esni. Szomorkás lesz az idő Nišben, Bukaresten, Eszéken és Szófiában is. Ezeken a területeken 5 és 9 fok közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők. Szegeden pedig az esős időben 7-et.

időjárás-előrejelzés
időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.