Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.04.12.

2023.04.12
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Még bolondozik az áprilisi időjárás, ugyanis az elkövetkező napokban is a felhős, napos és az elszórtan csapadékos időjárás mellett, változékony, kissé szeszélyes időre készülhetünk.

A hét hátralévő részében 14-17 fok közötti nappali csúcsértékekre van kilátás. A meteorológusok szerint a jövő héttől azonban fokozatos felmelegedés várható.

Ami a ma éjszakát illeti keleten eleinte kevesebb lesz a felhő, másutt erősen felhős, borongós idő várható. Hajnalban keleten, északkeleten is újból vastagszik a felhőzet. Nyugaton, hajnaltól esőre kell készülni. Vidékünkön átlagosan 7-8 celsius fokot mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős lesz felettünk az ég, legfeljebb keleten lehet eleinte napsütés. Nyugat felől egyre többfelé lehet eső, zápor, helyenként zivatar, de keleten kicsi a csapadék esélye. Élénk délies, majd északiasra forduló szél mellett 17 és 21 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Pénteken erősen felhős, borult időjárásra van kilátás, sokfelé várható eső, zápor, egy-két helyen zivatar, de délután szakadozik a felhőzet. Többfelé megerősödik a változó irányú szél, 14 fok körül tetőzik a hőmérséklet. Szombaton változékony időjárás mellett több helyen erősen felhős lesz az ég, máshol a napsütés mellett fülledt idő várható, és a gomolyfelhőkből eső, zápor, vagy zivatar is kialakulhat. Élénk, erős lökésekkel kísért délnyugati szélben 15-18 fok között várhatók a maximum értékek. Vasárnap egyre több felhővel kell számolni, szórványosan alakul ki eső, zápor. Élénk, erős északkeleti szél mellett 16 fokig melegszik a levegő. Hétfőn a változó felhőzet mellett helyenként záporok, néhol zivatarok is kialakulnak. Erős lesz az északi szél, 15 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk.

Csütörtökön a régió más országaiban is a miénkhez hasonló változatos időjárásra lehet készülni 16 és 20 fok közötti maximumok kíséretében. A magyar fővárosban 11 fokot, míg Zágrábban, Szarajevóban és Ljubljanában 13 Celsius fokos értékeket mérhetnek. Némileg magasabb hőmérsékleti értékekre van kilátás Kolozsváron, Podgoricán és Belgrádban ezeken a helyeken 15-16 fokig emelkedik a hőmérséklet. Tavaszi napsütést és legmagasabb, 18-19 fokos nappali csúcsokat a Szeged, Bukarest, Temesvár és Nis környékén élők tapasztalhatnak.

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.