Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.04.15.

2023.04.15
18:00
Forrás
Pannon RTV
A mai, többnyire napos időjárást követően a hét utolsó napja és a jövő hét eleje már csapadékosabbnak és hűvösebbnek ígérkezik, helyi záporokkal, zivatarokkal.

Az előrejelzések szerint a jövő hét közepéig marad a borongós, esős idő, 16-18 fok közötti nappali értékekkel.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti, jobbára felhős lesz felettünk az ég, erősebb légmozgásra és csapadékra sem kell számítani. Az északi országrészeken pár fokkal melegebb lesz a hajnali órákban. Szabadkán 10, míg Óbecsén, Nagybecskereken és Belgrádban csak 7 fokot mutat majd a hőmérő.

Holnap, vagyis vasárnap is sok felhő lesz felettünk. Élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél, 13-14 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Országszerte számítani lehet záporokra, zivatarokra, főként a délelőtti és kora délutáni órákban. Átlagosan egy milliméter csapadék eshet.

Ami a jövő hét elejét illeti, nagy változás nem várható, hasonlóan alakul az időjárás. Hétfőn a változó felhőzet mellett helyenként záporok, néhol zivatarok is kialakulnak. 16 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Kedden eleinte erősen felhős, borult lesz az ég, majd a napsütés mellett felhőátvonulások lesznek jellemzők. Többfelé kell számítani csapadékra. A nappali csúcsértékek 14 fok körül alakulnak majd. Szerdán és csütörtökön már csak elszórtan lehet csapadékra számítani, több lesz a napsütés, és a nappali csúcsértékek is elérik a 18 fokot.

Borongós, többnyire csapadékos időjárás várható a régió más országaiban holnap.
Az Adria térségében valamivel alacsonyabb nappali értékekre van kilátás. Podgoricán, Szarajevóban és Zágrábban mindössze 9-10 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála, míg Bukarestben és Kolozsváron pár fokkal melegebb lesz, 15-16 fokos csúcsértékekkel.
 

 

időjárás
időjárás-előrejelzés

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.