Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.04.16.

2023.04.16
18:00
Forrás
Pannon RTV
A mai – még viszonylag kellemes és napsütéses időt – felváltja az eső. A jövő héten záporok, akár még zivatarok is kialakulhatnak. Az előrejelzések szerint a borús, csapadékos idő egész héten kitart. A hőmérséklet nappal nem haladja meg a 16-18 fokot

Az előttünk álló éjszaka Vajdaság-szerte borús lesz. A hőmérséklet 9 és 13 fok között alakul majd, de több helyen is lehet enyhe esőzésre számítani. Ma este a leghidegebb, 9 fokos hőmérséklet Zomborban várható, Szabadkán, Magyarkanizsán, Zentán, ahogy a szerb fővárosban is 12-13 fokot mérhetünk majd.

A holnapi, vagyis a hétfői napot csapadékos időjárás jellemzi majd Vajdaság több településén is. A hőmérséklet ugyan eléri a 15-16 fokot nappal, sőt Szabadkán akár 17-et is mérhetünk majd, viszont az esernyőket nem árt magunkkal vinni. Az előrejelzések szerint záporok, sőt zivatarok is kialakulhatnak.

A hét folytatásában is számítani kell esőre. Kedden és szerdán is várható csapadék napközben. A legmagasabb hőmérséklet 13, míg a legalacsonyabb 10 fok körül alakul majd. Csütörtökön és pénteken már kisüt a nap, bár nem tisztul ki az égbolt teljesen. A hőmérséklet csütörtökön 16, míg pénteken akár már 17-18 fok is lehet.

Nemcsak Szerbiában, a régió országaiban is esni fog az eső holnap. Míg Szegeden a csapadék ellenére is 16 fok várható, addig Budapesten már kissé csökken, a maximális érték 14 fok lesz. Belgrádban hétfőn 15, Nišben, Podgoricán és Szófiában pedig csupán 12 fokos maximumot jósolnak. A leghűvösebb idő holnap Szarajevóban várható, legfeljebb 9 fok lesz.

 

időjárás-előrejelzés
időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.