Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.04.17.

2023.04.17
18:00
Forrás
Pannon RTV
A hét első felében változékony, többfelé szeles tavaszi időre készülhetünk, a csapadék záporok, zivatarok formájában érkezhet.

A csúcshőmérséklet a legtöbb helyen 15 és 21 fok között alakul majd, csak a tartósabban felhős, csapadékos tájakon maradhat 15 fok alatt.

Ma éjszaka többnyire felhős, borult lesz felettünk az ég. Késő éjszaka elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Topolyán lesz a leghűvösebb, ahol 8 fokig süllyed a hőmérséklet, átlagosan viszont 10-11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden továbbra is marad a felhős, borongós idő. A légmozgás élénk, erős marad, zivatarok idején újra előfordulhatnak viharos lökések. A nappali csúcshőmérséklet nem haladja meg a 13 Celsius-fokot.

A hét folytatásában is számítani kell esőre. Szerdán a legmagasabb hőmérséklet 16, míg a legalacsonyabb 9 fok körül alakul majd. Csütörtökön és pénteken már gyakrabban kisüt a nap, bár nem tisztul ki az égbolt teljesen. A hőmérséklet csütörtökön 16, míg pénteken akár már 19 fok is lehet. Szombaton is sok napsütés vár ránk, és a maximumok is elérhetik a 21 fokot.

Többnyire csapadékosan telik a holnapi nap a régió más országaiban. Magyarországon nem valószínű jelentős mennyiségű eső, Szegeden és Budapesten 11-12 fok körül értékeket lehet majd mérni. A legmagasabb nappali értékek Ljubljanában és Bukarestben lesznek, ezeken a helyeken 16 fok és több napsütés valószínű.
 

 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.