Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.06.14.

2023.06.14
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Pár napra ismét csapadékosra, kissé szelesre fordul az idő, egyes tájakon mennydörgés és villámlás is előfordulhat. Jó hír viszont, hogy a hétvégén sok napsütésre készülhetünk, a hőmérséklet igazán kellemes, olykor már nagyon meleg lesz.

Az igazi tikkasztó, nyári idő hétfőn köszönt be térségükbe, akár a 31-32 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Mielőtt áttekintenénk részletesen az elkövetkező napok időjárását, lássuk mi várható ma éjszaka. Többnyire felhős, de csapadéktól mentes idő lesz. A szél is megélénkül. A hőmérő higanyszála Nagykikindán mutatja majd a legalacsonyabb értéket, csak 12 fok lesz, de Szabadkán sem emelkedik 14 Celsius-fok fölé. Vajdaság többi részén átlagosan 17-18 fok várható.

Csütörtökön a megnövekvő fátyolfelhőzet miatt szűrt napsütésre készülhetünk. Északon és nyugaton megerősödik a szél, a középső, keleti és déli tájakon kora délután megvastagszik a felhőtakaró, és eső várható, de egy-egy zápor bárhol kialakulhat. A reggeli és az esti órákban kissé lehűl a levegő, viszont délután 22-27 fok között alakul a hőmérséklet.

Ami a hosszútávú előrejelzést illeti, pénteken nagyobb számban a keleti országrészben fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé erős lesz. Napközben 20-27 fokra van kilátás. Hétvégén a fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Elszórtan alakulhat ki eső, zápor vidékünkön, ezzel szemben hétfőn verőfényes napsütésben lesz részünk. Erős UV-sugárzásra figyelmeztetnek a meteorológusok és először haladja meg a hőmérő higanyszála a 30 fokot, egyes tájakon akár a 31-32-t is megütheti. Naptej és kalap használata ajánlott, valamint ne feledkezzünk meg a sok folyadékbevitelről sem!

A régió országaiban eltérő lesz az időjárás holnap. Egyes városokban szép, napos időben lehet részünk, míg máshol elkél az esernyő. Budapest, Szeged, Eszék és Bukarest vonatkozásában túlnyomórészt a napos órák kerülnek előtérbe. A román fővárosban már csütörtökön elérheti a 31 fokot a hőmérő higanyszála. Ezzel szemben Szarajevóban mindössze 16 fokos maximumok lesznek. Mint ahogy az látható, a többi városban átlagosan 20 és 27 Celsius-fok között alakul hőmérséklet.

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.