Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.12.29.

2023.12.29
18:02
Forrás
Pannon RTV
Ködös, esős, borongós idő, napsütéssel tarkítva – ez jellemzi majd az új év első napjait. Az óév viszont kora tavaszias idővel búcsúzik.

Kellemes éjszakai és nappali hőmérséklettel, a hajnalok ködösek lehetnek. 2024 első napja esővel köszönt be, ami kitart a hét első felében. Mondjuk a részleteket!

Péntek este többfelé beborul, de esni nem fog. A hőmérséklet átlagosan 6-7 fok körül alakul, egyedül Zentán mutathatnak a hőmérők maximum 5 fokot, és Kúlán 8-at. A szerb fővárosban köd képződik, a hajnali órákra viszont feloszlik.

Ezzel szemben a szombat sokfelé párásan, ködösen indul, majd napközben szinte mindenhol kisüt a nap. Kivételt képez Nagykikinda és Nagybecskerek, ezeken a településeken ugyanis beragadhat a köd. Fátyolfelhők ugyan lehetnek az égen Vajdaság-szerte, de számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb szitálás fordulhat elő a szürke, ködös tájakon. Napközben helyenként élénk lesz a délnyugati szél. 9 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Szilveszter reggelén is sokfelé találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Napközben északon számíthatunk naposabb időre. A nyugati tájakon viszont továbbra is köd fogja nehezíteni a közlekedést, ezért akik útnak indulnak vezessenek óvatosan és tartsák a megfelelő követési távolságot! Az óév estéjén már elvétve megeredhet az eső. 2024. január elsején 14 fokos csúcsértékek lesznek, viszont az esőfelhők nem vonulnak el. Jó hír, hogy a nap is ki fog sütni. Kedden és szerdán ismét felhős-esős, olykor napos időben lesz részünk. 11 és 13 fokos hőmérsékleti értékekkel.  

December 30-án a régió országaiban főként a napos-felhős órák váltják egymást, de lesz ahol nem süt ki a nap. Ködös lesz az idő Budapesten, Kolozsváron pedig a megnövekvő gomolyfelhőkből esőre kell számítani. Bukarest és Temesvár a két nagyváros, ahol a felhőké lesz a főszerep. A hőmérséklet 6 és 12 Celsius-fok között alakul.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.