Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2024.02.07.

2024.02.07
18:28
Forrás
Pannon RTV
15 és 19 fok közötti nappali maximumok mellett kellemes, tavaszias időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban is térségünkben.

A meteorológusok szerint csapadékra legközelebb vasárnap és hétfőn kell számítanunk, ekkor azonban a hőmérséklet is enyhülést mutat. Reggelente várhatóan 4 és 8 fok körüli értékeket mérhetünk majd.

Az előttünk álló éjszakán megnövekedhet felettünk a felhőzet, csapadékra azonban nincs kilátás az előrejelzések szerint. Vajdaság-szerte 1 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk a leghidegebb órákban.

Csütörtökön változóan felhős időben ugyan, de ismét sok napsütésre számíthatunk. Csapadékra nem kell készülnünk, a délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik. A nappali csúcsértékek 15 és 16 fok körül tetőznek.

Pénteken általában fátyolfelhős, száraz, napos időre számíthatunk, de a nap második felében megvastagszik felettünk a felhőzet. A kellemes tavasziasnak mondható időben 18 fokig emelkedik a hőmérséklet. Szombaton eleinte közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás némi napsütéssel, majd délutántól beborul az ég, a déli szelet erős lökések kísérik, napközben 17-18 fokos értékeket mérhetünk. Vasárnap és hétfőn nagyrészt erősen felhős lesz felettünk az ég. Élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti, majd az északnyugatira forduló szelet. Vajdaság-szerte esőre, záporokra, sőt néhol zivatarra is számítani lehet. 15 fokig csökken a nappali hőmérséklet.

A régió országaiban is többnyire száraz, napos-felhős időjárásra van kilátás csütörtökön. Az átlaghőmérséklet 10 és 17 fok között alakul majd. A legalacsonyabb értékeket Szarajevóban és Podgoricán mérhetjük majd, ahol 10 fok lesz a délutáni órákban. Belgrád, Niš és Bukarest környékén azonban 16-17 fokot mutatnak majd a hőmérők.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.