Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2024.03.16.

2024.03.16
18:15
Forrás
Pannon RTV
A következő napokban is szeszélyes időjárásban lesz részünk. Továbbra is a felhős-napos időszakok váltakoznak. Helyenként pedig nemcsak borult lesz az ég, hanem némi csapadék is előfordulhat.

Az éjszakai órákban ugyan nem csökken jelentősen a hőmérséklet a nappali értékekhez képest, viszont több helyen számíthatunk kisebb záporra. Vajdaságban a legtöbb helyen 5 és 9 fok között értékeket mérhetünk.

Az éjszakai esős idő után vasárnap napközben fokozatosan megszűnik a csapadék és kitisztul felettünk az ég. Vajdaságban viszont felerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 9, míg a legmagasabb 14 és 17 fok között alakul.

Hétfőtől sem kell komolyabb változásra számítani időjárásunkban. Ismét változóan felhős időben lesz részünk, helyenként némi csapadékkal. A hőmérsékleti értékek sem változnak jelentősen a következő héten és mínuszok sem lesznek éjszakánként. Kedden Vajdaság területén a legtöbb helyen szükség lesz az esernyőkre. A csapadék mellé szeles idő is társul majd. A jövő hét közepétől ismét kitisztul felettünk az ég, csütörtök környékén pedig már élvezhetjük a napsütést. A csúcshőmérsékletek 15 és 17 fok között alakulnak.

A régió más országaiban is változékony idő lesz a hét utolsó napján. Budapesten például alig lesz majd felhő az égen, igazi kirándulóidőre van kilátás. Ezzel ellentétben Kolozsváron egész nap borús lesz az idő, és többször is esni fog a nap folyamán. Szarajevóban pedig egész nap esni fog. A hőmérsékleti értékek ennek ellenére nem térnek el egymástól jelentősen, szinte mindenhol 10 fok felettiek lesznek a maximumok.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.