Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2024.03.31.

2024.03.31
18:30
Forrás
Pannon RTV
A jövő hét elején tovább emelkedik a nappali hőmérséklet térségünkben. Változást kedden hoz egy hidegfront. Élénk, helyenként viharos erejű széllökések és csapadék vár ránk.

Csapadékmentes lesz az éjszaka Vajdaság-szerte. Az ország déli tájain, Belgrád, Pancsova és Versec környékén tiszta, csillagfénye lesz az égbolt, az ország többi részén felhős idő várható. A legalacsonyabb értékek 11-15 fok körül alakulnak.

Hétfőn változó vastagságú fátyolfelhőzet és a térségbe érkező sivatagi por szűri majd a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Késő délutántól, estétől aztán az északnyugat felől érkező hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet.  A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 30 fok között alakul.

Élénk, erős, helyenként viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Visszaesik a hőmérséklet, a maximumok csak 10 és 19 fok között alakulnak. Szerdán és csütörtökön eleinte napos, délután felhősebb idő várható. Csak helyenként fordulhat elő kisebb eső, gyenge zápor. Az élénk, erős déli-délnyugati szélben 17-21 fokra van kilátás. Pénteken is többfelé élénk, néhol erős lesz a nyugati-északnyugati szél. A délutáni órákban 21-24 fokot mutathatnak a hőmérők.

Többnyire napos idő várható holnap a régió más országaiban is. Esőre Horvátországban és Szlovéniában lehet csak számítani. A szlovén fővárosban lesz majd a leghűvösebb is – délután mindössze 17 fokig melegszik a levegő. Románia és Magyarország nagy részén is eléri a 30 fokot a nappali hőmérséklet, míg Szarajevó és Podgorica környékén 20 fokra, de napos időre van kilátás.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:36

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta Magyarország Védelmi Tanácsát a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.