Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2024.04.06.

2024.04.06
18:00
Forrás
Pannon RTV
Szinte nyárias időjárásban lesz részünk a következő napokban. Szabadon kirándulhatunk, vagy akár napozhatunk, ugyanis a legmelegebb órákban akár 27-28 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Csapadékra az előrejelzések szerint jövő hét csütörtökig nem kell számítanunk. Az éjszakai minimumok várhatóan 10 és 14 fok között alakulnak a napokban.

Ma felszakadozik, csökken a felhőzet, majd késő estétől fátyolfelhős lesz az ég. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 fok körül alakul.

A hét utolsó napján Vajdaság-szerte fátyolfelhőzet melletti napos idő várható. Tovább melegszik a levegő, és egyre többfelé emelkedik a nappali hőmérséklet. A délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 fok körül alakul.

Hétfőn 26 fokok hőmérséklet mellett élénk, néhol erős délies széllel lehet számolni. Csapadék továbbra sem érkezik.
Keddre 28 fokos maximumok mellett nyáriasan meleg, napsütéses időjárást jósolnak vidékünkre a meteorológusok, de tovább erősödik a délies szél.

Szerdán fátyolfelhős, napos idő valószínű, de gomolyfelhők is képződnek, illetve érkezhetnek nyugat felől. Számottevő csapadék nem lesz. Az északi, északnyugati szél megélénkül. Hajnalban 8, 16, délután 19 és 28 fok között alakul a hőmérséklet,

Csütörtökön változóan felhős idő valószínű általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem várható. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödhet az északi, északnyugati szél. A hajnali 7, 15 fokról 20 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ami a régió időjárását illeti a vidékünkéhez nagyon hasonló, többnyire változékony, napos és felhős időjárás lesz a jellemző, átlagosan 24 és 26 fokos maximum értékek lesznek tapasztalhatók. Podgoricán mindössze 17 fokot, míg Budapesten, Belgrádban, Nišben 25, Eszéken pedig 26-fokot mutatnak majd holnap a hőmérők.

 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.