Ugrás a tartalomra

A nyár eddigi legmelegebb napja van

2023.07.13
14:48
2023.07.13
14:58
Forrás
Szerbiai RTV
Közép-Szerbiában a 40 fokot is elérheti a hőmérséklet csúcsértéke, míg északon 34 fokot mérhetünk. Vajdaságban intenzív felhőképződésre kell számítani, helyenként zivatarokkal, villámlással, erős széllel és jégesővel.

A Batut Közegészségügyi Intézet figyelmeztetése szerint a nyári hőségben kerüljük a napon tartózkodást a legmelegebb órákban. Különösen nehezen viselik a kánikulát az idősek és a krónikus betegségben szenvedők, akiknek ajánlatos több folyadékot fogyasztaniuk a megszokottnál, elkerülve a szédüléseket és rosszulléteket. A szakemberek szerint 10 és 17 óra között ha csak tehetjük ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon. Amennyiben ez elkerülhetetlen, akkor minden esetben legyen nálunk némi folyadék, könnyű kalappal védjünk fejünket és a test szellőzése érdekében lenge öltözéket viseljünk. A hőségben az alacsony vérnyomásból adódó eszméletvesztések kiküszöbölése érdekében orvosunkkal konzultálva mérsékelni lehet a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek szedését is, vagy a legmelegebb napokra felfüggeszteni szedésüket - mondják a szakemberek.

időjárás
nyár
meleg
kánikula
Batut Közegészségügyi Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.