Ugrás a tartalomra

Természetvédelem - 2017.10.30.

2017.10.30
21:10
2017.10.30
21:19

Az éjszakai rovarvadászok

A denevér nem a legtetszetősebb éjjeli állat az emberek szerint, ezért sokan félnek ettől a nagyon is hasznos emlőstől. A bőregerek veszélyben vannak, mert életterük rohamosan csökken. Biológusok és természetkutatók a Denevérek éjszakáján hívták fel a figyelmet a jelentőségükre Újvidéken.

 

Jurta, természetvédelem, gyerekek, Bácskossuthfalva

A magyarországi Gördülő Zöldítő mozgó erdei iskola előadást tartott a bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola udvarában, egy 8 méter átmérőjű jurtában. A programba az óvodás korcsoporttól a negyedik osztályosokig vonták be a gyerekeket. A rendezvény fő szervezője a Kárpát-medencei Erdészek, Vadászok, Természetjárók Alapítvány, azaz a KEVTA. Ez volt az első alkalom, hogy Magyarországon kívülre látogatott ez a rendezvény.

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.