Ugrás a tartalomra

Természetvédelem - 2017.11.13.

2017.11.13
20:45
- Európai Madármegfigyelő Napok
- Arborétum Tóthfaluban

Európai Madármegfigyelő Napok

A Riparia Természetbarátok Egyesülete idén is csatlakozott az Európai Madármegfigyelő Napokhoz. Az észak-bácskai szakemberek a Ludasi-tónál szervezett megmozdulással vették ki a részüket az akcióból. Az október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény szakmai és közösségi célokat is támogat, a megfigyelések európai szintű információgyűjtést tesznek lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől a rendezvénnyel sok természetbarátot szólítanak meg és csábítanak ki a szabadba.

 

Arborétum Tóthfaluban

Tóthfaluban, ebben a Magyarkanizsához tartozó, alig 650 fős észak-bácskai kis falucskában a másfél évtizede meghirdetett településfejlesztés keretében kezdték céltudatosan kialakítani a falu köztereit, utcáit és épületeit díszítő zöld felületeket, amiből mára egy több mint 300-féle növényből álló, hivatalosan is jegyzett arborétum jött létre.

madármegfigyelő napok
arborétum
Tóthfalu

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.