Ugrás a tartalomra

Természetvédelem - 2017.12.04.

2017.12.04
19:40
Madárgyűrűzés és vonuláskutatás Topolyán
A Kercsedini-sziget

Madárgyűrűzés és vonuláskutatás Topolyán

Október elején szervezték meg Topolyán a VI. őszi madárgyűrűző és vonuláskutató tábort. Az őszi madárvonulás rejtelmeibe, valamint a település környékén évek óta zajló tudományos célú madárgyűrűzésbe azok az érdeklődő fiatalok is betekintést nyerhettek, akik ellátogattak a Topolyai Művésztelep udvarába, a filagóriánál szervezett bemutatóra.

A Kercsedini-sziget

Vajdaságban Újvidéktől mindössze 40 kilométerre terül el 800 hektáron az egyedülálló, legelőiről is ismert Kercsedini-sziget, amely része a Kaboli-Péterváradi rét természetvédelmi területnek. A növényvilága miatt alkalmas az őshonos állatok tartására.

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.