Ugrás a tartalomra

Bácsfeketehegyen vélték látni a titokzatos fekete párducot

2022.11.26
20:22
2023.11.02
08:52
Forrás
Pannon RTV
Az állatról egy videó is napvilágot látott, amelyet egy helyi lakos készített. A hónap elején Apatin környékén a Junaković termálfürdő közvetlen közelében látták a nagymacskát.

Egy bácsfeketehegyi lakos látni vélte a fekete párducot, melyről videófelvételt is készített a helyi határban. A férfi állítása szerint az állat egy helyben állt, majd amikor elővette a telefonját, hogy megörökítse, az állat elszaladt.

A felvételen ugyanakkor még látható az, ahogyan az állat futásnak ered, majd távozik. A videó gyorsan elkezdett terjedni az interneten, a legtöbb sajtótermék felkapta a hírt. A Blic azt írja, hogy az illetékes titkárság is vizsgálja a felvétel valódiságát. A terepre egyébként a helyi vadászok is kiérkeztek.

A bácsfektehegyiek kétkedve fogadták a híreket.

Tóth Edvin, Bácsfeketehegy: „Hallottam, hogy itt járt Feketicsen is, de szerintem ez egy hülyeség, itt a környékünkön nem nagyon szokott ilyesmi történni, hát meglátjuk, mi lesz belőle.
- Féltek-e esetleg ezek után?
- Nem félünk mi semmitől, falusi gyerekek vagyunk.”

Vajda Csaba, Bácsfeketehegy: „Nem valós, hogyha ezt valamikor Magyarországon látták, most meg itt van, hogy jött át a kerítésen, tud erre valaki magyarázatot? Vagy senki nem jelentette, hogy megtámadta a jószágát, mert táplálkozik is az a párduc, ugye? Hogy a vadászok nem találtak szétmarcangolt állattetemet?”

A hónap elején egyébként Apatin környékén a Junaković termálfürdő közvetlen közelében látták a nagymacskát. Akkor a hatóságok hőkamerákkal és drónokkal is a vélt, vagy létező állat nyomába eredtek, sikertelenül. Ugyanakkor a hatóságok terve egyértelmű, amennyiben tényleg egy vadmacskával van dolguk. Elaltatják, és a Palicsi Állatkertbe szállítják.

fekete párduc
Bácsfeketehegy

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.