Ugrás a tartalomra
Pixabay/fotshot

Vadászok keresik a fekete párducot

2022.11.27
13:24
2022.11.27
13:32
Forrás
Szerbiai RTV
Vadászok vizsgálták át Bácsfeketehegyet és környékét, hogy kiderüljön, valóban fekete párducot láttak-e tegnap a településen.

A szombati nap folyamán a Tartományi Környezetvédelmi Felügyelőség megkapta azt a felvételt, amelyet egy traktort vezető személy készített a határban, és amelyen egy nagyobb termetű állat látható, miközben fut. Az illetékesek azt mondják, a videó túl rövid, az állat túl gyorsan mozog rajta, így nehezen állapítható meg, hogy vajon valóban a vélt, vagy valós párduc lehet-e rajta.

Nemanje Ivanović, a felügyelőség tagja elmondta, egyetlen nyomot sem találtak ma reggel, ott, ahol látni vélték az állatot, amelyek arra utalnának, hogy ott valóban egy fekete párduc vonult volna el. Az illetékes leszögezte, a tartományi felügyelőség, valamint a Palicsi Állatkert csapatai készen állnak, és amennyiben szükség van rá, közbelépnek.

vadász
Bácsfeketehegy
fekete párduc

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.