Ugrás a tartalomra
Pixabay/FotoshopTofs

Közérdekű információ - Szúnyogírtás

2021.06.19
21:11
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Kommunális Ügyek Szolgálata vezetőjének értesítése szerint június 21-e és július 2-a között kombinált légi és földi szúnyogirtás lesz a város terültén.

Az akciót az első napon, kedvező időjárási viszonyok mellett, 18.00 órától 23.00-áig szervezik meg, a következő beosztás szerint.
Légi irtás lesz a következő helyi közösségek területén: Kelebia, Mérges, Alsó Tavankút, Felső Tavankút, Radanovác, Zorka és Makkhetes helyi közösségben.

Földről történő irtást a következő helyi közösségekben szerveznek: Újfalu, Gát, Kér, Sándor, Kisbajmok, Peščara, Sétaerdő, Központ I, Központ II, Központ III, Prozivka, Bajnát, Újváros, Kertváros, Kisradanovác, Vasutas település, Palics, Hajdújárás, Csantavér, Dusanovó, Verusity, Misityevó, Kisbosznia, Györgyén, Nagyfény, Újzsednik, Visnyevác, Békova, Bajmok, Ludas és Királyhalom.

A földi szúnyogirtás ULV technológiával történik, Deltametrin alapú aktív hatóanyaggal, a levegőből pedig Lambda cihalotrin alapú hatóanyaggal, amelyek a méhekre is mérgezőek, ezért kérik a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be vagy helyezzék ki legalább 5 kilométernyi távolságra a kezelt területtől. A vegyszer hatása 3 napig tart. A szúnyog-gyérítést végző zombori Oris Kft. honlapján (www.oris.rs) illetve Facebook oldalán megtalálható térképek pontosan jelzik a kezelt területeket. További tájékoztatást a 025/515 50 55-ös telefonszámon lehet kérni.

Közérdekű információ
szúnyogirtás
S

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.