Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay

Közérdekű információ - Szúnyogirtás

2022.07.01
15:47
2022.07.01
16:03
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Kommunális Ügyek Szolgálatának értesítése szerint a kifejlett szúnyogok talajról és levegőből való gyérítése július 4-e és 11-e között zajlik Szabadkán és a környező településeken.

Kedvező időjárási viszonyok mellett, minden nap 18.00 óra 23.00 óra között történik az irtás a következő helyi közösségekben: 

A levegőből történő írtást: Kelebia, Mérges, Alsó- és Felsőtavankút, Radanovác, Zorka és Makkhetes helyi közösségek területén hajtják végre.

A földről történő irtást: az Újfalu, a Gát, a Kér, a Sándor, a Kisbajmok, a Peščara, a Sétaerdő, a Központ I, II és III, a Prozivka, a Bajnát, az Újváros, a Kertváros, a Kisradanovác, a Vasutastelepülés Helyi Közösségben szervezik meg, ugyanígy Palicson, Hajdújáráson, Csantavéren, Dusanovón, Verušićon, Mišićevón, Kisboszniában, Györgyénben, Nagyfényen, Újzsedniken, Visnyevácon, Békován, Bajmokon, Ludason és Királyhalmon is lesz irtás.  

A földi szúnyogirtást ULV technológiával végzik, Deltametrin alapú aktív hatóanyaggal, amely a méhekre is mérgező, ezért kérik a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be, vagy helyezzék ki legalább 5 kilométernyi távolságra a kezelt területtől. A vegyszer hatása 3 napig tart.

A szúnyogirtást végző zombori Oris Kft. honlapján az  http://oris.rs/ oldalon, illetve a Facebook oldalán megtalálható térképek pontosan jelzik a kezelt területeket. További tájékoztatást a 025/515 50 55-ös telefonszámon lehet kérni.

Közérdekű információ
szúnyogirtás

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.