Ugrás a tartalomra

D. Tóth Kriszta az év médiaszemélyisége

2009-01-19
12:41
[html] D
[html]
D. Tóth Kriszta az év médiaszemélyisége
Elsõ alkalommal kapta nõi újságíró a díjat

Az MTV híradósát választották az év médiaszemélyiségének az idén. D. Tóth Kriszta az elsõ nõi újságíró, aki ebben az elismerésben részesült a Média 2003 Alapítványtól.
Az Év Médiaszemélyisége díjat minden évben egy olyan személynek ítéli oda a Média 2003 Alapítvány, aki az országos sajtóban tevékenykedik, munkája megkérdõjelezhetetlen, jó példa a szakmaiságra, elhivatottságra, emberségre. Az idén D. Tóth Kriszta követi a korábban díjazott Baló Györgyöt, Friderikusz Sándort és Szellõ Istvánt.
"Megtiszteltetés, hogy érdemesnek találtak a kollégák az Év Médiaszemélyisége díjra. Külön öröm, hogy elsõ nõi díjazottként olyan tekintélyes szakemberek után vehetem át az elismerést, mint például Baló György és Friderikusz Sándor” – mondta az újságíró a díj átvételekor. „A szakmai elismerés mellett azért is fontos ez a díj, mert odaítélésénél figyelembe vették az emberi tulajdonságokat is. Az elmúlt hónapokban - nem csak a sajtóban, hanem az élet minden más területén is - tapasztalhattuk, hogy nincs az a siker, az a pozíció, amely örökké tart. A gazdaságban zajló folyamatok mindannyiunkat figyelmeztetnek arra, hogy azokat az értékeket kell szem elõtt tartanunk, amelyeket semmilyen válság nem vehet el tõlünk: az emberséget, a szolidaritást, a tisztességet, a toleranciát, a családot, az igaz barátságot" – tette hozzá D. Tóth Kriszta, aki televíziós munkája mellett, cikkeiben is ezt a hitvallást képviseli. Az újságíró hét éve a Magyar Televízió híradósa. A mûsorvezetést megszakítva, három évig tudósította a nézõket az Európai Unió központjából. Rendszeres publikál Magyarország legnagyobb nõi magazinjában 2006 óta. Kislánya, Lola három éves. "D. Tóth Kriszta hiteles, felkészült, és mindezek mellett emberséges újságíró. A Magyar Televízió hírmûsorainak szerkesztõjeként közvetlen stílusát sokan szeretik, becsülik. Sokoldalúságára jellemzõ, hogy az írással sem szakított, cikksorozata a Nõk Lapjában legalább olyan népszerû, mint õ maga” – mondta Fábián György, a díjat adó Alapítvány egyik vezetõje a gyõri díjátadáson.

[/html]