Ugrás a tartalomra

„Három a tánc, haj”

2017-11-28
12:09
2017-11-28
12:22
Forrás
MTVA
A Páva harmadik élő adását közvetíti a Duna. A Fölszállott a páva harmadik elődöntőjét december 1-jén sugározza a közmédia. Ezúttal is három külhoni induló küzd a továbbjutásért.

A Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny eddigi elődöntői nagy érdeklődés mellett folytak. Az MTVA és a Hagyományok Háza közös rendezvényének első elődöntőjébe 700 ezer néző kapcsolódott be, ami a péntek esti tévénézők 6.9%-t jelentette. Az elmúlt héten ez az arány 7.4 %-ra emelkedett, s a műsort végignézők száma is magasabb volt.

Az elmúlt adásban ismét jól szerepeltek a külhoni csapatok, a Kalotaszeg Legénytársulat és az Ördöngös Zenekar is már a középdöntőre készülhet.

„A műsor olyan hatást keltett, mintha már a döntőben lettünk volna – értékeli a látottakat Novák Péter műsorvezető. – A különösen tehetséges fiatalok még a vártnál is jobban teljesítettek, ebben a versenydrukk és a közös élmények is fontos szerepet játszottak.”

E héten ismét 12 induló, köztük három külhoni versenyző és formáció közül választhatják ki a döntnökök a továbbjutókat.

Bodó Tímea

A szatmárnémeti gyökerekkel rendelkező Bodó Tímea Emesét talán a verseny előtt elmondott gondolataival tudjuk leghitelesebben bemutatni: „Örömmel vállalom ezt a megmérettetést, hogy megmutathassam, mit tudok, engem mivel áldott meg a Jóisten, s hogy ezzel az áldással hogyan szolgálhatjuk itt a Földön, hogyan tehetjük szebbé, s jobbá közösségünket s a világot. A népdaléneklés számomra nemcsak időtöltés, úgy érzem, ebben tudok igazán önmagam lenni, így tudom legkönnyebben kifejezni magam s az érzéseimet, hangulatomat is.”

Eötvös Rémusz

Eötvös Rémusz a mikházai megmérettetésből került tovább. Az énekes különösen kedves egyéniségével hamar meghódította a nézőket, a műsorvezető kérésére táncra is perdült. A sepsiszentgyörgyi énekesnek egész Kovászna megye szurkolhat, hiszen állandó fellépője a Szent György Napoknak.

Torkos Zenekar

A beregszászi Torkos Zenekar a hajdúsági területi válogató nézőit és zsűrijét bűvölte el. „Jó kedvvel, de izgalmas várakozással készülünk az újabb fordulóra – adja a csapat hangulatjelentését Galgóczy Martin, prímás. – Ördöngősfüzesi muzsikával lepjük meg a közönséget, mivel ez a zene mindnyájunknak nagyon tetszik. Akár továbbjutunk, akár nem, megfogadtuk, ellátogatunk a mezőségi faluba.”

Az elődöntőket négy, egymást követő pénteken sugározza a közmédia. A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a négy kategória győztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

Adás: 2017. december 1., péntek (Duna 20.25)   Az adások megtekinthetők:
www.mediaklikk.hu/pava

MTVA
Fölszállott a páva