Ugrás a tartalomra

Felborult egy migránsokkal teli hajó Lampedusánál

2019.11.23
21:34
Forrás
MTI
Több mint 140 migránst mentett ki a tengerből a parti őrség a dél-olaszországi Lampedusa vizein szombat délután, miután az őket szállítón hajó felborult.

A parti őrség közleménye szerint lakossági bejelentésre siettek a viharos tengeren bajba jutott hajó segítésére, amely kevesebb mint egy mérföldre volt Lampedusa partjaitól.   A parti őrség négy hajója, egy helikoptere és egy repülőgépe indult el a szicíliai Cataniából, de mire a helyszínre értek a migránsokat szállító hajó felborult. Az első hírek szerint a tíz méteres vízi jármű az észak-afrikai partokról, valószínűleg Líbiából indult el, és önerőből ért el Lampedusáig.

A parti őrség legutolsó jelentése 143 túlélőről szólt, hírügynökségi források szerint 149 személyt sikerült kimenteni a tengerből, akiket Lampedusára szállítottak. A migránsok beszámolói szerint mintegy 170-en utaztak a hajón, így mintegy húsz eltűntet keresnek. A kutatásban az olasz légvédelem és a Frontex európai határ- és partvédelmi ügynöksége egy-egy repülője is részt vesz.   

A Nemzetközi Migrációs szervezet (OIM) adatai szerint az utóbbi három napban közel 800-an indultak el tucatnyi csónakkal és hajóval a líbiai partokról. Felüket a líbiai parti őrség feltartóztatta. Ez a hajó azonban át tudott kelni a tengeren.

Olaszország
migránsok
hajó

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:04, Frissítve: 18:11

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.
16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.