Ugrás a tartalomra

Fehéroroszország kiáll Szerbia nemzeti érdekei mellett

2019.12.03
12:20
2019.12.03
19:17
Forrás
Pannon RTV
Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfővel tárgyalt ma Belgrádban Aleksandar Vučić. A két ország elnöke közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Szerbia és Fehéroroszország két jó baráti állam.

Lukasenko kiemelte, hogy országa mindig kiáll Szerbia mellett, nemzetközi téren is, és ezen álláspontján nem fog változtatni. A fehérorosz államfő azt is kiemelte, hogy támogatják Szerbia uniós csatlakozási törekvéseit. A két ország gazdasági kapcsolatairól pedig úgy fogalmazott, hogy a lehetőségekhez képest lehetne nagyobb is az árucsere-forgalom értéke, ezen mindenképpen dolgozni fognak majd a két kormány tagjai. Aleksandar Vučić beszédében egyebek mellett köszöntét fejezte ki, amiért Fehéroroszország kiáll Szerbia érdekei mellett.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Sohasem fordult elő, amióta Alekszandr Lukasenko áll Fehéroroszország élén, ez pedig 1994 óta így van, hogy Fehéroroszország valaha is Szerbia ellen szavazott volna. Sohasem fordult elő. Nagyon nehéz napok és évek állnak mögöttünk és Fehéroroszország mindig mellettünk volt. A világ minden pontján, minden pillanatban. Hatalmas köszönet a fehérorosz népnek, és önnek is személyesen elnök úr a szeretetért és odaadásért, amit Szerbiának nyújtott.”

Alekszandr Lukasenko
Belgrád
Fehéroroszország

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.