Ugrás a tartalomra

Karácsonyi műsor készül a szerb közszolgálati televízióban

2019.12.08
19:53
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
December 24-én ünnepi műsorral kedveskedik a szerb közszolgálati televízió a karácsonyt ünneplő katolikus hívőknek. Az ünnepi adás felvételei vasárnap kezdődtek Belgrádban.

Az énekekkel, táncokkal és szavalatokkal teletűzdelt ünnepi műsorban a Szerbiában élő magyar, horvát, német, román, szlovák, ruszin és bunyevác nemzeti közösségek mutatkoznak be.

Miskolci Lívia, a szabadkai Bratstvo tánccsoport tagja: „Egy bunyevác táncot hoztunk, bunjevke néven. Ez egy hagyományos tánc, amelyet párosban, vagy hármasban táncolnak, ahol egy fiú két lánnyal forog, pörög, pörgeti őket.”

A szabadkai Róna táncegyüttes magyar néptáncokkal szerepel a műsorban. Szécsi Viktória, a szabadkai Népkör MMK Róna táncegyüttesének művészeti vezetője: „Szerettük volna megmutatni a Dél-Alföld tánckultúráját és viseletét is, hiszen lehet, hogy nem minden nap találkoznak a kedves nézők ezekkel az öltözetekkel, énekekkel és táncokkal. Ebből állítottunk össze egy kis csokrot.”

Az ünnepi adásban Vadlövő Gabriella, a Pannon RTV munkatársa is kiemelt szerepet kapott: „Az egyik műsorvezető vagyok ebben a karácsonyi műsorban azzal, hogy nincs olyan sok magyar szöveg, viszont magyaros kendő van rajtam, amit a Népkör Magyar Művelődési Egyesülettől kaptam. Én vagyok a három műsorvezető közül az, aki a magyar nemzeti közösséget képviseli.”

A karácsonyi adást december 24-én a késő esti órákban nézhetik majd meg az érdeklődők a szerb közszolgálati televízió egyes csatornáján.

közszolgálati televízió
karácsony
ünnepi műsor
Vadlövő Gabriella
Bratstvo tánccsoport
Népkör
Róna
Belgrád

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.