Ugrás a tartalomra

Idén a jegenyefenyő a legkelendőbb

2019.12.16
13:51
2020.02.24
16:51
Forrás
Pannon RTV
Bő egy hét múlva karácsony. Sokan ebben az időszakban vásárolják meg az ünnep egyik központi elemét, a fenyőfát.

A magyarkanizsai piacon már bőséges a választék. Az árusok szerint a vásárlók körében a legkelendőbb a jegenyefenyő, amelynek ára ezer dinártól indul. A magyarkanizsaiak már beszerezhetik a karácsony egyik fontos kellékét. Manapság sokan műfenyőt állítanak fel az ünnepekre otthonukba, de sokan még mindig az élő, illatos fenyő mellett voksolnak. A környezettudatosság miatt egyre elterjedtebb ugyanakkor a töves fenyő vásárlása. Csendir Viktor:Én minden évben általában töves fenyőt igyekszek választani, szeretem, ha a kertben vannak fenyők, a karácsony végeztével ki szoktam ültetni. Azonban megtelt a kert idén, úgy hogy most már nem töves fenyőt fogok venni. Néztem az árakat is, most még úgy látom, hogy az első nap drágábbak, majd igyekszek a karácsony utolsó napjai előtt fát venni, akkor már egy kicsit olcsóbb lesz.
Ladányi Erzsébet: Műfenyőnk van és akkor azt szoktam minden évben feldíszíteni és az van, de viszek élő fenyőt is, hogy azért legyen egy kis fenyő illat a karácsonyba, hogy a szobákat ellepje.

A helyi piacra a Golija-hegyről és Zlatiborról érkeznek a fenyők. A vásárlók az északi, a luc és az ezüstfenyők között válogathatnak. Az árusok szerint a vágott fenyők közül a legkelendőbb és a legtartósabb a jegenyefenyő. Branko Zarija, árus: Minden a nagyságától függ, 1000 dinártól egészen 5000 dinárig, ezek a nagyok. Hotelekbe, templomokba valók is vannak 3-4 méteresek, azok egy kicsit drágábbak.
A vágott fenyőkön kívül töves fenyőket is vásárolhatnak az érdeklődők, a földlabdás fenyők ára fajtától függően széles skálán mozog, méterenként 1000 dinártól egészen 4000 dinárig.

fenyő
karácsony
Magyarkanizsa

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.