Ugrás a tartalomra

Lipicai lovak parádéztak Kelebián

2019.12.21
18:36
2019.12.21
18:51
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal rendezték meg Kelebián a lipicai lovak karácsonyi-újévi bálját. A helybeli Favory lovasiskola növendékei látványos bemutatóval kápráztatták el a népes közönséget.

A Kelebiai Ménes fedett lovardája megtelt szombat délután. Népes közönség, szebbnél szebb lovak, ügyes lovasok és a produkciókat kísérő tapsvihar. Ez volt a lipicai lovak első karácsonyi-újévi bálja.

A lovasiskola növendékei közül többen most léptek fel először, közönség előtt. A négylábúak között is megjelent néhány újonc, akiket először nyergeltek fel egy ilyen bemutatóra. A koreográfiák a hagyományos bécsi lovasiskola elemeire épültek. A lovasoktatók a közelmúltban szakmai továbbképzésen vettek részt, így friss tudásukat bevetve készíthették fel a nemrégiben újraindított és teljesen megújult kelebiai lovasiskola növendékeit, akikhez egyre többen csatlakoznak.

Sanela Remeš mindössze három hónapja foglalkozik díjlovaglással, ám gyermekkora óta imádja a lovakat: „Imádom a természetet, ez teljesen kitölt engem. Valahogy szabadabbnak érzem magam, amikor lovon vagyok.”

A lovasiskola két csoportja alig két hét leforgása alatt gyakorolta be a látványos elemeket.

Nevena Tešić, segédedző, Favory Lovasklub, Kelebia: „Ők most mindannyian először mutatkoztak be ebben az összetételben. Nagyon rövid idő alatt sikerült nagyszerű eredményt elérniük, és csapattá fejlődni.”

Az előttünk álló ünnepekre hangolódó koreográfiák közönségsikerén felbuzdulva a lovasiskola csapata már a jövő évi terveket szövögeti. Még több lóval, még több lovassal és még látványosabb elemekkel.

Milenko Aleksić, igazgató, Kelebiai Ménes: „Van 23 tagunk eddig, és a terveink azok, hogy kicsit előrébb mennénk, hogy Szabadkán kívülre is kimennénk, ilyen versenyekre, ahol vannak a gyerekek, meg a póniktól kezdve a nagy lovakig.”

A díjlovaglás kategóriájában a jövőben szerbiai szintű versenyeken terveznek majd részt venni. A fiatal, 10 és 20 év közötti lovasokat elsősorban a lovak iránti szeretet köti össze, de azt is elmondták, szoros barátság és csapatszellem uralkodik mindannyiuk közt.

A lipicai lovak első ízben megrendezett karácsonyi-újévi bálját fiákeres bemutató és a pónik parádés fellépése színesítette.

Kelebia
lovaglás
Favory Lovasklub

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.