Ugrás a tartalomra

Belgrádban tilos a műanyag zacskók eladása

2020.01.01
19:41
2020.01.01
19:46
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, Vajdaság Ma
Vászontáskát, papírzacskót vagy lebomló anyagból készült zacskót lehet használni 2020-tól.

A belgrádi üzletek január elsejétől nem adhatnak nejlonzacskót vásárlóiknak. A fővárosi képviselő-testület még 2018 szeptemberében hozta meg az erről szóló határozatot, ami 2020. január 1-jén, vagyis szerdán lépett hatályba. Belgrádban mostantól, Újvidéken és Karlócán pedig majd 2021-től vezetik be a rendeletet.

A műanyag zacskók helyett vászontáskákat, papír- vagy biológiailag lebomló zacskókat használhatnak, amelyeket a kereskedők ingyen vagy egy bizonyos összegért a vásárlók rendelkezésére bocsáthatnak a belgrádi boltokban. A határozat megszegéséért a jogi személyek esetében 150 ezer dináros bírságot irányoztak elő. A vállalkozót 75 ezer dináros, a magánszemélyt pedig 25 ezer dináros bírsággal sújthatják.

műanyag zacskó
Belgrád
tilos
Újvidék
Karlóca
büntetés

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.