Ugrás a tartalomra

Folyamatos járőrözés a Tiszán

2020.01.11
09:58
2020.01.11
14:08
Forrás
MTI
Folyamatos járőrözést tart hétfőtől a Tiszán az MH1 Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, a magyar rendőrséggel együttműködve.

A vízi forgalom ellenőrzése az illegális határátlépések megakadályozása érdekében történik majd, a jogellenes határátlépők többsége ugyanis a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálja meg átlépni a magyar országhatárt, csónakokkal és egyéb vízi járművekkel. Ennek megakadályozására járőrhajó indul hétfőtől, amely folyamatos megfigyelés alatt tartja Szeged térségében a Tisza kijelölt szakaszát.

1250 tiltott határátlépési kísérlet történt az év eleje óta, ezért intézkedéseket kellett tenni a magyar határok védelmében – mondta Bakondi György a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-nek adott interjújában. Hozzátette, ilyen magas számot januárban még nem regisztráltak. Nagyon sok migráns tartózkodik a görög szigeteken és a szárazföldön, a horvát-bosnyák határ térségében is. Azt is elmondta, hogy növelték az Észak-Macedóniában a határok őrizetét segítő magyar rendőrök létszámát és ha szükséges, további erőket tudnak a magyar határra vezényelni.

járőrözés
Tisza
Szeged
Bakondi György

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.